Avagy hogyan született meg a család új kedvence! J
A csodálatos csokoládé fagylalt és a még csodálatosabb Herendi porcelán.... |
Személyes tapasztalataim
szerint a legnagyobb népszerűségnek a fagylaltok közül a csokifagyi örvend, így
ezt feltétlenül szerettem volna egyszer kipróbálni magam is. Itt azonban ismét
ki kell hangsúlyoznom, hogy a csoki nem tartozik a kedvenceim közé, így ha egy
cukrászda közelébe kerülök, mindig valami gyümölcsös finomságra esik a
választásom.
Így az egyszer kipróbálom a
csokifagyi elkészítését az én esetemben annyit tett volna, hogy majd egyszer
SOOOOKÁRA meg is csinálom… Mivel azonban Péter ragaszkodott a csokifagyihoz,
ezért nem volt mese, nekifogtam a dolgoknak! Ami kell, az kell, reklamációnak
helye nincs, szóval kerestem is receptet és Egycsipetnél meg is találtam a
nekem szimpatikus verziót.
Mielőtt még részletesen
bemutatná, hogyan is készítettem ezt a fagyit el kell, hogy mondjam: a végeredmény
NAGYON finom lett!!! (Mondom ezt úgy, hogy nem is vagyok a csokifagyi
szerelmese! J Nálam a dobogó első
helyén a marcipáos mákfagyi áll, míg a csokifagyi a második helyen végzett.)
Lássuk akkor, hogyan is készült nálam ez a krémes és hihetetlenül intenzív
csokoládé ízű csoda!
Hozzávalók:
3 dl tej
3-4 ek cukor
3 tojás sárgája
1 ek keményítő
10 dkg étcsoki (70%-os)
1 tk rum és vanília aroma
3 dl tejszínhab
Elkészítés:
A csokifagyi alapjaiban 3 fő
részből áll:
(1) a cukorral kihabosított
tojássárgájából,
(2) a tejben felolvasztott
étcsokiból,
(3) és a tejszínhabból.
Elsőként a tojássárgáját
kihabosítottam a cukorral (A-B), majd hozzáadtam a rum és vanília aromát,
illetve az étkezési keményítőt (C). Ezeket alaposan elkevertem, majd 1 dl
tejjel felhígítottam (D).
Amíg a tojásos alapot
készítettem, addig kis lángon melegíteni kezdtem a maradék 2 dl tejet, amibe beletördeltem
az étcsokit (A). Mire végeztem a tojáshabos keverék összeállításával, addigra
az étcsoki is felolvadt a meleg tejben (B), így a tojásos masszát
hozzácsurgattam a csokis tejhez, majd ebből egy sűrű pudingot főztem (C).
Ezt a masszát hűtőben egy órát
pihentetem, majd két részletben beleforgattam 3 dl tejszínhabot, így egy
könnyebb és habosabb állagú krémet kaptam. Ezt gyorsan dobozba öntöttem és
betettem a fagyasztóba, majd félóránként botmixerrel átkevertem, hogy kevesebb
jégkristály képződjön.
A tejszínhab felverése. |
Összességében nagyon intenzív csokoládé ízt kaptam, a főzött alaptól pedig igazán krémes lett a fagylalt! Nálunk nagy sikert aratott! J
Szép napot, ildiKOKKI
A csokoládé fagylalt! |
No comments:
Post a Comment