Avagy lehet-e egy édessség egyszerre sós is?!
Sős és édes... |
Ezzel a recepttel
jó régóta szemeztem Zsuzsi oldaláról, de sosem volt merszem belevágni a magam
kedvért. A bonbon töltelékének alapját ugyanis karamellizált fehér csoki és egy
sós mogyoróból készült grillázs adja - ami nekem már eleve elvadult ötletnek
tűnt mindaddig, amíg be nem faltam az első darabot. A tölteléket egy kis
tejszínnel és vajjal lágyítottam, plusz egy kevés vanília maggal tettem még
illatosabbá. Bár eddig ódzkodtam a sós és édes párosításától, de nagyon megérte
belevágni, hiszen a végeredmény szerintem nem csak nagyon elegáns, de szuper
finom lett! (Már várom a karácsonyt, hiszen ez a bonbon is bekerült az
ünnepi repertoárba.)
A töltelék... |
Hozzávalók: (24 db bonbonhoz.)
(1) Bonbon hüvely:
200 g karamellizált
fehér csokoládé (Recept itt.)
(2) Töltelék:
70 g sós mogyorós
grillázs (40 g cukor és 60 g sós mogyoróból készült.)
50 g karamellizált
fehér csoki
2 cl tejszín
(35%-os, állati)
½ vanília rúd
kikapart magjai
1 tk vaj
Elkészítés:
Elsőként a mogyorós
grillázst készítjük el. A cukrot karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a
sósmogyorót. Végül a kész grillázst egy alufóliára öntjük és hagyjuk kihűlni. A
meghűlt grillázst egy késes aprítóban finomra aprítottam, de csak annyira hogy
még legyenek benne ropogósabb szemcsék. (A fotón látszik, hogy azért elég finom
lett így is a szemcseméret.)
A karamellizált fehér csokit megolvasztottam, belekevertem a vajat, a tejszínt és a vanília magokat, végül ebbe forgattam bele 70 g szemcsés grillázst. (A megmaradt grillázst lefagyasztottam, gondolván az ínséges időkre.)
A karamellizált fehér csokit megolvasztottam, belekevertem a vajat, a tejszínt és a vanília magokat, végül ebbe forgattam bele 70 g szemcsés grillázst. (A megmaradt grillázst lefagyasztottam, gondolván az ínséges időkre.)
Amíg a töltelék
hűlt, temperáltam a karamellizált fehér csokit és elkészítettem a
bonbonhüvelyeket. Végül betöltöttem a tölteléket, amit a hűtőben hagytam
teljesen megszilárdulni és karamellizált fehér csokival lezártam a bonbonokat.
Szép napot, ildiKOKKI
Sós mogyorós töltelék karamellizélt fehér csokis burokban.... |
No comments:
Post a Comment