Hogyan készítsünk citromos muffint ünnepi köntösben?
A bárányos muffin
gondolata már tavaly Húsvétkor is foglalkoztatott, csak akkor annyira el voltam
havazva – pont költöztünk –, hogy nem volt rá időm. Ennek a muffinnak az
ötletét eredetileg a Pinteresten láttam még évekkel ezelőtt, amihez elővettem a
jól bevált ribizlis muffinom tésztáját, Tündérsüti Ildó citromos cupcake-jeinek krémjét, valamint egy nagy csomag mini pillecukrot és már sorakoztak is a
konyhapulton a barikák. A bárányokat egyébként nagyon-nagyon szeretem, szerintem
olyan puhák és cukik. J Régebben nekem is volt egy igazi barikám, aki nagyon
szerette a csokit. Sajnos őt is utolérte a bárányok óhatatlan végzete, így épp
ideje volt, hogy ismét megszaporodjanak a barik körülöttem.
Hozzávalók: (12 db bárányhoz.)
(1) Tészta:
24 dkg liszt (BL
55)
15 dkg porcukor
1 pohár joghurt
(150 -200 g)
1,5 dl olaj
2 egész tojás
1 tk sütőpor
1 tk vanília paszta
(Recept itt.)
1 citrom reszelt
héja
(2) Krém:
1 citrom reszelt
héja+ leve
1 doboz mascarpone,
vagy Philadelphia krémsajt
3-4 ek porcukor
(ízlés szerint)
(3) Díszítés:
1 csomag mini
pillecukor (Nálam rózsaszín és fehér vegyesen.)
kb. 5 dkg marcipán
( A fejnek.)
ehető filc, vagy
2-3 kocka étcsoki (A szemeknek.)
Elkészítés:
A citromot megsikáltam és a felvert
tojásra reszeltem. A tojásokat a cukorral és a vanília pasztával kissé
kihabosítottam, majd hozzákevertem a joghurtot és olajat. Végül hozzáadtam a
lisztet, amit alaposan elkevertem. A kész tésztát a muffin formába szedtem,
majd 180°C-os sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
A kész muffinokat sütirácsra szedtem, ahol hagytam
kihűlni. Amíg a muffinok hűltek, elkészítettem a krémet és szín szerint
szétválogattam a pillecukrot. A krémhez a mascarponét habosra kevertem a
porcukorral és a vanília pasztával, majd belereszeltem egy kevés citromhéjat és
belecsurgattam pár csepp citromlevet.
A muffinok tetejét egyenletesen megkentem a
krémmel, majd jó szorosan egymás mellé sorakoztattam a pillecukrokat. Ehhez a
művelethez a pillecukrot a muffinpapír széléről kezdtem el a krémbe nyomkodni,
majd szépen haladtam befelé, de a muffin egyik felén hagytam ki egy kis helyet
a bárányka fejének. A barikák fejét marcipánból formáztam meg, majd a két
oldalára egy-egy fülecskét nyomtam, végül megrajzoltam az arcot. A szemeket
olvasztott étcsokival is megrajzolhatjuk, én most ehető filcet használtam.
Tipp:
A muffinokat mini tortapapíron szolgáltam
fel, amik az ünnepi asztal remek díszei lehetnek!
A muffinok gyerekekkel is elkészíthetők, ők
biztosan szívesen segítenek a bunda felragasztásában!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok, ildiKOKKI
Kellemes pihenést kívánok Mindenkinek! |
Szuper ötlet Ildi, és a képek is csodálatosan szépek!!!!! Kellemes Húsvéti Ünnepeket Neked!Puszi!
ReplyDeleteNeked is kellemes ünnepeket, süssetek sokat Szofival! Puszi a csládnak, sok locsolót!
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteNagyon édik. Mindenképp ki fogom próbálni. Köszönöm!
ReplyDeleteKellemes Húsvétot! ☺
Kedves dalma! Nagyon szívesen, ha elkészíted hozz ám nekünk fotót! Kellemes ünnepeket kívánok Neked és családodnak is!
DeleteNágyon cukik szupi képek nagyon ügyes vagy! Gratulálok! Kellemes Húsvéti ünnepeket!
ReplyDeleteKöszi, kedves vagy! Kellemes ünnepeket kívánok én is, jó pihenést a hosszú hétvégére!
DeleteFantasztikusan csinos báránykákat készítettél! Nagyon szépek lettek! :)
ReplyDelete