Magamról
This post is availabel here in English.
Maarja, én és a torta! |
Ki is vagyok én??? Hmm, talán az egyik
legnehezebb feladat ha valakinek önmagát kell bemutatni, hiszen hogyan is lehet
néhány sorban összefoglalni egy személyiséget? Mi lehet a legfontosabb? Kinek
mi, ugyebár! A barátaidnak, hogy őszinte légy, édesanyádnak, hogy sikeres légy,
a munkatársaidnak, hogy számíthassanak rád és a főnöködnek, hogy jó kávét főzz!
Node… Egy kajablog olvasóinak?
Talán, hogy tudod-e mi a különbség az
omlós és kelt tészta között, vagy hogyan lehet könnyen és gyorsan a tejszínt felverni,
hány fokon kell temperálni a csokoládét és mitől égett már meg megint a
muffinok széle?!? Igen, reméljük ezen kérdésekre mindenki választ kaphat ezen
az oldalon, de talán egy picivel ennél többet is. A receptek száraz
ismertetésén kívül – ami valljuk be, minden jobb, s rosszabb szakácskönyvből kikereshető
–, igyekszem a legfontosabb hibalehetőségeket kiemelni és mindenkit
bevezetni az ÉN konyhámba!
Persze jogosan merülhet fel
a kérdés az olvasókban, hogy ugyan miért is fogtam bele a százezredik
főzős blog elkészítésére, hiszen szinte csak ezekkel van tele a világháló!
Mi tagadás, ez valóban így van, de én valami mást szeretnék mutatni nektek.
Elegem van már a levendulavirágos sütikből, a zsírban tocsogó
húsokból és az otthon elkészíthetetlen dekorációkból. Inkább megpróbálom
összegyűjteni az eddigi konyhai tapasztalataim, melyet vicces és olvasmányos
bejegyzésekben foglalok össze és mutatok be nektek! Persze, meg kell vallanom,
a facebookon posztolt vasárnapi ebéd és a vendégségbe vitt desszertjeim
képei nézegető ismerőseim pozitív visszajelzései és biztatásának is köszönhető
ez a blog, de romantikus viszonyom a főzéssel már sokkal korábban
kialakult. Az ételek elkészítésénél és díszítésénél megpróbálom kihasználni azt
a cseppnyi kis kézügyességem, melyet édesanyámtól örököltem, így
a mutatós, de egyszerű díszekben sem lesz hiány!
Kakaós csiga. |
Erre sajnos nem áll mindíg
ugyanannyi idő majd a rendelkezésemre, hiszen néha a munkám nem
várhat, hiszen egy kutatónak néha be kell menni a laborba, nomeg
a cikkeim sem készülnek el maguktól és a doktori értekezésemet is be
kellene fejeznem.
Mivel jelenleg Helsinkiben tengetem napjaim, ezért nem csak
a tradiciónális magyar konyha, de kicsit a finn, vagy más nemzetek
finomságaira is rátérek majd. Az ételekről, és azok elkészítéséről részletesen
beszámolok majd, igyekszem mindent fotózni.
Minden recept magyar és
angol nyelven is elérhető lesz, így mindenki kedvére böngészhet majd! Az
ötleteket, hozzászólásokat nagyon várom, hiszen mindenkinek vannak újabb és
újabb konyhatitkai a tarsolyában!
Marcipános sárgarépa torta narancsos-mascarpone krémmel... |
No comments:
Post a Comment