Avagy a világ legegyszerűbb és legfinomabb bonbonjai…
A foltos bonbonok.... |
A narancskrémről,
illetve annak elkészítéséről olvashattatok az előző posztban, vagyis itt. Már
abban a bejegyzésben is említettem, hogy ez a szuperfincsi és nagyon egyszerűen
elkészíthető kis krémecske bonbonba is tölthető, ami egyszerűen fenomenálisan
finom lesz! J
Az étcsoki
keserűsége nagyon jól harmonizál az intenzív narancs ízzel, ráadásul a
bonbonokat én most egy kicsit ki is dekoráltam, olyan kis foltos dalmatásra… J
Szerintem ez a finomság igazán megérdemli ezt az elegáns külsőt, amit szintén
nem nagy ördöngösség elkészíteni. (Hasonló ízvilágú bonbont egyébként találtam Markánál is, de ott citromkém volt a töltelék.) Lássuk is a receptet! J
Hozzávalók: (20 db bonbonhoz.)
¼ adag narancskrém
(Recept itt.)
20 dkg étcsoki
(Nálam Fazer 70%-os.)
1%-nyi porított
kakaóvaj
5-6 kocka (30-40 g)
jó minőségű fehér csokoládé (Nálam Fazer 30%-os kakaóvaj tartalmú.)
1 pár gumikesztyű
(Aki nem tud venni, az használhat egy hajfestékes dobozból kimaradt és el nem
használt kesztyűt is.)
A dekoráció házi kandírozott narancshéj, erről recept itt. |
A dalmata mintás bonbonhüvely:
A fehércsokit
mikróban megolvasztjuk, majd temperáljuk. A polikarbonát forma mélyedéseit egy
puha ronggyal áttöröljük, majd felhúzzuk a gumikesztyűt és az egyik ujjunkkal
befestegetjük a forma mélyedéseit, csak amolyan tessék-lássék módon. (A minta
akkor a legszebb, ha csak egy kevés csokit rakunk egy-egy üregbe és azt kenjük
szét rusztikusan.) A formát pár percre hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni
a fehér csokit, majd kezdhetjük is temperálni az étcsokit. A temperált csokival
töltsük tele a formát és ütögessük néhányszor a konyhapulthoz, hogy a
felesleges légbuborékok eltávozzanak, majd öntsük ki az étcsokit és csokispaklival
húzzuk le a felesleget. A formát tegyük 20 percre hűtőszekrénybe, hogy az
étcsoki megszilárdulhasson.
A narancskrémet
kevergessük át és töltsük a kicsokizott forma mélyedéseibe, hagyva helyet a
bonbon lezárásához. A formát már csak annyi időre tegyük ismét hűtőbe, amíg a
maradék étcsokit megolvasztjuk és lezárjuk vele a bonbonokat, majd pár percre
dobjuk be a hűtőbe és várjunk türelmesen, hogy végre kifordíthassuk a kész
bonbonokat!
Vélemény a
bonbonokról:
Szerintem az eddigi
egyik legdekoratívabb és egyik legfincsibb bonbonok, amiket eddig ettem, arról
nem is beszélve, hogy szuper könnyű elkészítni! :)
Szép napot, ildiKOKKI
Fincsi narancsos töltelék... |
No comments:
Post a Comment