Avagy hogyan készíthetünk gyorsan egy szép gasztroajándékot karácsonyra?
Egyszerű és finom: marcipán krumplik! |
Ígéretemhez híven megkezdjük a karácsonyi
készülődést, így mostantól karácsonyig igyekszem megannyi karácsonyi receptet,
dekorációs ötletet és gyorsan, de főként egyszerűen elkészíthető gasztroajándék
ötleteket hozni nektek! Lassan november vége van, így már csak alig 5 hét van
az ünnepekig… Mindez számomra azt jelenti, hogy ideje ráhangolódni az ünnepekre!
Persze én sem arra gondolok, hogy
mostantól fogva 5 héten át MINDEN nap sütni fog… De azért el lehet kezdeni gondolkozni,
hogy mi kelül az asztalra és legfőképp elkezdhetünk álmodozni, hogy milyen kis
aprósággal ajándékozzuk meg a szeretteinket!
Nos, azért töredelmesen bevallom,
nekem egy olyan hátsó szándékom is van, hogy végre behozzam a lemaradásom a
blogon és a sok elmaradt receptet feltegyem ide. Így igyekszem a sok elkészült
bonbont, édességet és téli sütit egy szép csokorba rendezni, hátha Ti is
találtok legalább 1 hasznos ötletet karácsonyra! Lássunk is hozzá egy egyszerű,
de nagyszerű recepttel!
Hozzávalók:
15-20 db golyóbishoz
15 dkg marcipán (A házi marcipán
receptemet itt találjátok!)
1-2 ek jó minőségű kakaópor
Eszközök:
1-2 ek porcukor a marcipán
átgyúrásához
kis szita
bonbonkapszlik
Pár szó a marcipánról:
A marcipánt talán otthon a
legolcsóbb elkészíteni, ráadásul ebben az esetben biztosak is lehetünk benne, hogy
valóban mandula van abban a marcipánban, nem pedig barackmag, vagy csak
rengeteg porcukor. A házi marcipán receptjét megtaláljátok az oldalon, mégpedig
itt! Ezek a golyóbisok is a házi marcipánomból vannak, szóval attól nem kell
tartani, hogy nem olyan, mint az igazi! J
Abban az esetben, ha nincs kedvetek otthon a készítéssel bíbelődni, legolcsóbban jó minőségű marcipánt nagyobb cukrászdákból tudtok beszerezni. Már sok helyen adnak kimérve akár 5-10 dkg-ot is, így érdemes rákérdezni a kedvenc cukrászdátokban, hogy kapható-e!
A nyáron készült házi marcipánom! (Recept itt!) |
A krumplik elkészítése:
A marcipánunkat átgyúrjuk porcukros
felületen, majd egy „kukacot” formálunk belőle. Végül 10-15 egyenlő részre
osztjuk, amikből gombócot formálunk.
Végül ezeket a gombócokat
megforgatjuk kakaóporban, majd egy szita segítségével a felesleges kakaóport
eltávolítjuk a krumplik felületéről. A krumplikat bonbon kapszlikba tesszük,
majd csomagolhatjuk is egy újabb gasztroajándékak! J
Kellemes készülődést kívánok, ildiKOKKI
A friss krumplikat jobb eldugni, nehogy lábuk kéljen! |
Egyszerű és nagyszerű! Imádom!
ReplyDeleteÉn is imádnám, ha a Párom nem enné meg előlem mindig! :)
DeleteImádom! Szívesen elkészítem karácsonyra - magamnak :)
ReplyDeleteHét nem is másnak! ;)
Delete