Avagy hogyan készíthetünk utazáshoz gyors és olcsó finomságot?
Tegnap Budapesten jártunk a
csajokkal Csigó Zitánál, a Fahéj magazin fotósánál, hogy picit jobban
elmélyüljünk a gasztrofotózásban. Hát, mit mondjak… Mélyülni sikerült is, hisz
egy teljes délutánt tölthettünk Zitánál, ráadásul ez egy személyre szabott óra
volt a saját műtermében. Nagyon jól éreztem magam és sokat tanultunk, úgyhogy
köszi Zita, remélem máskor is jöhetünk!
Az utazás előtti nap azonban
megszállt az ihlet, hogy azért mégis illene valamit sütnöm a lányoknak, akikkel
megyek, meg azért méééégis… Gasztrofiotózásra megyünk és nincs meglepi süti?!?
Annyit tudtam, hogy valami gyors, olcsó, a meleg autóban nem megbuggyanó sütit
szeretnék, amiben legyen ribizli. Végül Bonbon mánia küldte el az egyik
receptjét, így egyszerűen megsütöttem az ő félig kakaós, félig vaníliás
muffinját, amit csordultig telepakoltam ribizlivel!
Ribizli a kertünkből! |
A süti remekül sikerült, mert
édesanyám, aki egyébként nem édesszájú, a fotózásra szánt felvágott darabon túl
+1 db-ot megevett, illetve a lányok is boldogan majszoltak az autóban út
közben! Hogy kerek legyen a dolog, el kell ismernem, hogy nem nagyon szerettem
muffinozni, mert sosem sikerült jól, meg nekem nem is a zsánerem… Mivel azonban
mostanában jók lesznek, így maradnak a konyhámban! J
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
1,5 dl natúr joghurt
1,5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor (5 g)
½ tasak sütőpor
1 púpozott ek kakaópor
2 egész tojás
20 dkg ribizli
A tészta összeállítása:
A tojásokat a cukorral és vaníliás
cukorral kissé kihabosítottam (A-B), majd hozzáadtam a joghurtot és olajat a
keverékhez (C). Végül hozzáadtam a lisztet (D), amit alaposan elkevertem és
kész is volt a tészta (E)! Ezután a tésztába kevertem a megmosott ribizlit,
amit előtte 10 perccel a kertünkben szedtem!
Félig kakaós, félig vaníliás muffin:
A vaníliás tészta felét a kapszlikba
mertem, majd a maradék tésztába kevertem egy kevés kakaóport, és ezt is a
kapszliba kanalaztam. Végezetül pár szem ribizlit szórtam a süti tetejére is és
toltam is be a muffinokat az előmelegített 180°C-os sütőbe, ahol 20 perc alatt
szépen megsültek és duplájukra nőttek!
Lényegében ennyi volt a nagy sütés,
bár egy pici porcukrot még szórtam a kihűlt sütikre, de azt nem kellett volna,
ugyanis másnap ragadt a tetejük a kocsiban, így azt legközelebb kihagyom, ha
utazáshoz csinálok édességet.
Lányok, próbáljátok ki ti is, mert
szuper a recept!
Szép napot, ildiKOKKI
A muffin! J |
No comments:
Post a Comment