Avagy mit készítsünk megmaradt narancshéjból?
Csoki és narancs... |
Az utóbbi időben
minden nap megiszunk a Párommal egy-egy nagy pohár frissen facsart
narancslevet, így kb. napi 3 narancs héját dobtuk ki a szemétbe. Ezt a
pocsékolást nem tudtam elnézi, így elsőként egy alapos sikálás után zöldséghámozóval
szépen meghámoztam a narancsokat, majd utána készítettük a szokásos délutáni
narancslevünket. Az értékes narancshéjat pedig kandíroztam, majd kimártottam
csokival és már kész is volt a frissítő ízű és szerintem nagyon elegáns
desszert.
A kandírozás pontos
menetről a „Kandírozott narancshéj” c. bejegyzésem alatt olvashattok, ami
Karácsony táján külön jól jön. J
Hozzávalók:
kandírozott
narancshéj csíkok (kb. 2 narancsból)
10 dkg étcsokoládé
(Nálam 70%-os Fazer.)
+ kb. 1 g kakaóvaj
(elhagyható)
Elkészítés:
Első lépésben a
kandírozott narancshéjat készítjük el. A kész narancs csíkokat egy sütőpapírra
kiterítjük és kb. 8-10 órát hagyunk száradni, vagy éppen csak annyi ideig, hogy
a külseje már ne legyen ragacsos, de még ne törjön. (A narancs csíkokat teljesen
ki is száríthatjuk, majd daráljuk le és így tegyük el a fagyasztóba. Akár egy csapott teáskanál is megbolondít bármilyen kekszet, vagy süteményt.)
Az étcsokit
temperáljuk, majd kimártjuk a narancs csíkokat, amit sütőpapírra sorakoztatva
hagyunk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
A nagyon hosszú
csíkok hajlamosak meggörbülni és talán a méretük miatt kicsit nehezebb is
kimártani, így 4-5 cm-nél hosszabb csíkokat ne készítsünk. A kandírozástól pedig senki ne féljen, mert szuper egyszerű és sokkal olcsóbb, mint boltból venni!
Szép napot, ildiKOKKI
Egyszerű és nagyon elegáns! |
No comments:
Post a Comment