Avagy ismét egy nagyon színes falatnyi boldogság! J
Kívül színes, belül zöld... |
A pisztáciás
édességeket már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, de elég sok időbe
telt, mire találtam itt Helsinkiben egy boltot, ahol tudok vásárolni sótlan
pisztáciát… Eddig ugyanis ez nem nagyon sikerült, mígnem találtam egy arab
boltot jó messze a régi lakásunktól. Azóta persze már felfedeztem egy második
boltot is a közelben, így egy ideje onnét vásárolom a zöld csodát, ami
szerintem egyrészt jobb minőségű is, másrészt ezer másféle mag és liofilizált,
meg aszalt gyümik is vannak ebben a boltban! J
A pisztáciás
bonbonnal, csakúgy mint a bonbonozás kérdéskörével elsőként Bonbon mániánál
találkoztam, így ezen zöldes csoda ötlete Zsuzsától származik, köszönet érte!
Én a receptjén annyit módosítottam, hogy a töltelékbe tettem egy nagy csipet
sót is, ami szerintem nagyon „kidobja” a pisztácia ízét, még így is, hogy csak
fele mennyiségű pisztáciával dolgoztam az eredeti recepthez képest. Lásuk akkor
az én változatomak! J
Hozzávalók: (21 db-hoz.)
(1) Bonbon hüvely:
200 g jó minőségű
étcsoki + 2 g kakaóvaj
3-4 kocka fehérc soki
+ ½ tk matcha teapor
(2) Töltelék:
100 g jó minőségű
fehér csokoládé
50 g sótlan
pisztácia
40 g tejszín (35%,
állati)
1 tk vanília
kivonat
1 tk glükóz szirup
1 tk vaj
1 jóóó nagy csipet
só
Pisztáciás bonbon ét- és fehér csokis burokban. |
A töltelék elkészítése:
A pisztáciát egy
kávédarálón ledaráljuk, de ha marad benne 1-2 nagyobb darabka, az sem tragédia.
A fehér csokoládét mikróban megolvasztom, hozzáadom a tejszínt és simára
keverem. Hozzákeverem a glükóz szirupot, a vanília kivonatot, majd az őrölt
pisztáciát is és simára keverem Végül megbolondítom egy csipet sóval, majd
felhasználásig hűtőbe teszem a tölteléket.
A bonbonok összeállítása:
A
bonbonhüvelyhez a matcha teával színezett fehér csokival kidekorálom a formát, az
étcsokit temperálom, majd a jól bevált módon elkészítjük
a bonbonhüvelyt. A tölteléket egy
műanyag mini cukrászzsák segítségével a hüvelyekbe töltöm, majd újratemperált csokival
lezárom a bonbonokat. Miután a csoki megszilárdult a hűtőben, átfordítom a
bonbon formát, hogy a kész bonbonok kipotyogjanak a formából.
Legyen szép napotok, ildiKOKKI
A fehér csokoládés burokba töltött pisztáciakrémes töltelékkel készült verzió... |
No comments:
Post a Comment