Saturday, February 14, 2015

Valentin-napi üdvözlőkártya

Avagy hogyan készítsünk üdvözlőkártyát csupán néhány alapanyagból?

 
Saját készítésű ünnepi kártyácskák...

Finnországban ma nem csak a szerelmesek, hanem a barátok is köszöntik egymást Valentin-napon, amit mi ystävänpäivä-nek (barátok napjának) hívunk. Éppen ezért gondoltam meglepem a közelebbi ismerőseimet egy-egy kis saját készítésű kártyával, ami mellé egy csoki szívecskét is adtam ajándékba! J Ez igazán kis figyelmesség csupán, de szuper érzés látni az örömöt az emberek arcán, így igazán megérte a fáradtságon. Ráadásul maga a kártya nagyon egyszerűen és csupán néhány alapanyagból készül, így a kevésbé ügyes kezűen is bátran belefoghatnak! (A kártya alapötletét ez a kép adta a Pinterestről.)

Hozzávalók:
A/4-es vastagabb szürke kartonlap (Ebből 2 db kártya lesz.)
rózsaszínű papírlap
mini tortacsipkék (10-11 cm átmérőjű)
spárga
papírragasztó
toll, egy élesebb szike, vagy snitzer

Elkészítés:
Mérjük le a szürke papírlap hosszúságát, majd a szikével felezzük el. Az így kapott darabokat hajtsuk félbe, mintha egy kiskönyvet készítenénk. Nyissuk szét a papírt, majd a lapunk bal oldali felének belső részére rajzoljunk egy kis szívecskét, amit óvatosan vágjunk ki a szikével. A kivágott szívecske segítségével rajzoljunk egy nagyobb szívecskét a rózsaszínű lapra, majd ezt is vágjuk ki óvatosan a szikével. A rózsaszín szívecskét ragasszuk be a szürke könyvecskénk belső oldalára, ahova a névre szóló üzenetet is írhatjuk!
Ezután nincs más dolgunk, mint félbehajtani a tortacsipkét, óvatosan beragasztózni a hátulját és ráragasztani a kártyánk fedlapjára. Erre tehetünk még egy spárgából kötött masnit is, amit szintén elég papírragasztóval odaragasztani, nem fog leesni. Végük készítsük el a lufi szárát, egy fekete tollal írjunk „love” feliratot a kártya külsejére, amit kössünk össze a szívecskével! J

Tipp:
Ha több kártyát is készítünk, a szívecskéknek készíthetünk sablont is, ekkor a munka lényegesen felgyorsul. A tortacsipkét felragasztás után alaposan nyomkodjuk a kartonhoz, hiszen a lyukacsos papír könnyen felválik a ragasztásnál!


Lepjétek meg ti is egy kis aprósággal a szeretteiteket,  ildiKOKKI


Hyvää ystävänpäivää!

1 comment:

  1. Nagyon szép lapokat készítettél! Melegséget áraszt a hangulatuk :)

    ReplyDelete