Sunday, March 10, 2013

Húsvéti ötletek: cuki nyuszi tojásból


Hogyan készíthetünk otthonra egyszerűen vidám dekorációt?

Hogyan lesz nyuszi a tojásból? J

This post is available here in English.

Nyuszi tojásból!

Bár a Húsvét jóval kevésbé áll közel a szívemhez, mint a karácsony, azért szeretek pár aprósággal készülni erre az ünnepre is. Itt Helsinkiben a Húsvét teljesen más lesz, mint odahaza, hiszen itt nincs locsolkodás és még mindig kb. fél méteres a hó is. Húsvétra a barka sem fog itt kinyílni, de majd veszek pár műágat a Tiimari-ban, amire felaggathatom a tojásokat!

Itt még ugyan a természet lassan készülődik a tavaszra, ennek ellenére úgy gondoltam, hogy ez a hónap a blogon a Húsvétról fog szólni!

Lesz húsvéti mazsolás kalács, diós kalács, tojásdíszítés, és egy egyszerű dekoráció is: nyuszi tojásból! Kezdjük is ezzel a rém egyszerű, de annál nagyszerűbb ötlettel!

Nuszimuszi!
Szükséges alapanyagok:
színes, vagy fehér papír
tojás (festett, vagy fehér)
olló, ragasztó, ceruza, alkohlos filc, tű
vattakorong
Csupán néhány eszköz szükséges a nyuszihoz!

A nyuszi elkészítése:

Fújjuk ki a nyusziknak szánt tojásokat, majd a tojásokat jó alaposan sikáljuk meg és szárítsuk ki. Ha színes nyuszit szeretnénk (pl. kék, rózsaszín, sárga), akkor fessük be a tojásokat.
Tipp: A Magyarországon kapható tojások főként barna héjúak. Ha szép élénk színű tojásokat szeretnénk, akkor festés előtt 5-10 percre áztassuk a tojást 20%-os ecetbe, ami majd lemarja a külső barna héjat, így a tojások színe igazán élénk lesz. Arra azonban figyeljünk, hogy tényleg csak pár percig áztassuk a tojásokat, mert csak a külső, színanyagot tartalmazó réteget kell eltávolítani!

Sablon a fülekhez és a tappancshoz!

Ha előkészítettük a tojásokat, akkor rajzoljuk meg a nyuszi pofiját egy alkoholos filccel. Figyeljünk arra, hogy a nyuszi orrát a lyukra rajzoljuk, ahol kifújtuk a tojást, mert így kevésbé fog látszani a lyuk! Ezután rajzoljuk rá a színes papírra a nyuszi lábát és a füleit. Ha fehér nyuszit készítünk, használhatunk fehér lapot is, ha színes nyuszi készül, a papír színe harmonizáljon a nyuszi színével! A legjobb pasztel árnyalatokat választani! Végül rajzoljuk meg a nyuszi fülét és a karmait!

Készül a nyuszi!
A nyuszi farkát elkészíthetjük vattából, vagy egy sminklemosó korongból. Vágjunk ki a korongból egy farok-mérető kis kört, amit majd felragaszthatunk a nyuszira! Ez a kis farkinca majd eltakarja a másik lyukat, amit a tojás aljára fúrtunk a kifújáskor! Végezetük ragasszuk fel a lábakat, a farkincát és a füleket!
Tipp: A fülek végét egy ceruzára tekerhetjük, ekkor szépen „nyuszisan” fognak konyulni!

A farkinca!
Ha készítünk néhány nyuszikát, akkor már csak egy-két kiscsibét kell vennünk, egy kevés friss füvet szórni egy tálba és máris kész a csodás asztaldíszünk! Igazán olcsó, nagyszerű és gyors ötlet, amit gyerekekkel is elkészíthetünk!
Ha a gyerekek is besegítenek a nyuszik megalkotásába, talán érdemes nikecel tojást használni! J

Húsvéti nyulak tojásból.


No comments:

Post a Comment