Wednesday, November 7, 2012

Bemutatkozás

Magamról

This post is availabel here in English.



Maarja, én és a torta!
Ki is vagyok én??? Hmm, talán az egyik legnehezebb feladat ha valakinek önmagát kell bemutatni, hiszen hogyan is lehet néhány sorban összefoglalni egy személyiséget? Mi lehet a legfontosabb? Kinek mi, ugyebár! A barátaidnak, hogy őszinte légy, édesanyádnak, hogy sikeres légy, a munkatársaidnak, hogy számíthassanak rád és a főnöködnek, hogy jó kávét főzz! Node… Egy kajablog olvasóinak?

Talán, hogy tudod-e mi a különbség az omlós és kelt tészta között, vagy hogyan lehet könnyen és gyorsan a tejszínt felverni, hány fokon kell temperálni a csokoládét és mitől égett már meg megint a muffinok széle?!? Igen, reméljük ezen kérdésekre mindenki választ kaphat ezen az oldalon, de talán egy picivel ennél többet is. A receptek száraz ismertetésén kívül – ami valljuk be, minden jobb, s rosszabb szakácskönyvből kikereshető –, igyekszem a legfontosabb hibalehetőségeket kiemelni és mindenkit bevezetni az ÉN konyhámba!




Persze jogosan merülhet fel a kérdés az olvasókban, hogy ugyan miért is fogtam bele a százezredik főzős blog elkészítésére, hiszen szinte csak ezekkel van tele a világháló! Mi tagadás, ez valóban így van, de én valami mást szeretnék mutatni nektek. 

Elegem van már a levendulavirágos sütikből, a zsírban tocsogó húsokból és az otthon elkészíthetetlen dekorációkból. Inkább megpróbálom összegyűjteni az eddigi konyhai tapasztalataim, melyet vicces és olvasmányos bejegyzésekben foglalok össze és mutatok be nektek! Persze, meg kell vallanom, a facebookon posztolt vasárnapi ebéd és a vendégségbe vitt desszertjeim képei nézegető ismerőseim pozitív visszajelzései és biztatásának is köszönhető ez a blog, de romantikus viszonyom a főzéssel már sokkal korábban kialakult. Az ételek elkészítésénél és díszítésénél megpróbálom kihasználni azt a cseppnyi kis kézügyességem, melyet édesanyámtól örököltem, így a mutatós, de egyszerű díszekben sem lesz hiány!

Kakaós csiga.
Erre sajnos nem áll mindíg ugyanannyi idő majd a rendelkezésemre, hiszen néha a munkám nem várhat, hiszen egy kutatónak néha be kell menni a laborba, nomeg a cikkeim sem készülnek el maguktól és a doktori értekezésemet is be kellene fejeznem. 
Mivel jelenleg Helsinkiben tengetem napjaim, ezért nem csak a tradiciónális magyar konyha, de kicsit a finn, vagy más nemzetek finomságaira is rátérek majd. Az ételekről, és azok elkészítéséről részletesen beszámolok majd, igyekszem mindent fotózni. 

Minden recept magyar és angol nyelven is elérhető lesz, így mindenki kedvére böngészhet majd! Az ötleteket, hozzászólásokat nagyon várom, hiszen mindenkinek vannak újabb és újabb konyhatitkai a tarsolyában!


Marcipános sárgarépa torta narancsos-mascarpone krémmel...





No comments:

Post a Comment