A húsvéti csokitojás újjászületése bárány formájában…
Barik. |
Nagyon szeretem a
bárányokat, így a tavalyi bárányos muffinhoz hasonlóan idén is szerettem volna
valami bárányos meglepetést készíteni az ünnepekre. :) Bár a legtöbb húsvéti „cukiság” témája inkább
nyuszis, kiscsirkés, vagy valamilyen tavaszi kiskertes, egyszer csak mégis
szembe jött velem ez az ehető bárány ezen az oldalon, ahol szuper fázisfotókat
is találtok. A barikhoz alig kell hozzávaló, viszonylag hamar
el is készülnek, ráadásul annyira cukik lesznek. :)
Hozzávalók:
3-4 csokitojás
(Lehet pl. Kinder is.)
10-15 dkg marcipán
(Én a saját házi marcipánom használtam, recept itt.)
cukormáz (1 db
tojás fehérje + 10-15 dkg porcukor – amennyit felvesz)
Elkészítés:
A marcipánból 4 kis
gombócot formázunk, amiből kialakítjuk a barik lábát. Erre ültetjük a
csokitojást, aminek a csúcsosabb felére kerül a bari feje. Ehhez egy nagyobb marcipán
gombócból elkészítjük a fejet, majd kialakítjuk az arcot és egy kevés víz
segítségével felragaszthatjuk a marcipán füleket, valamint a farkincát. A
porcukorból és tojásfehérjéből egy viszonylag sűrű cukormázat keverünk ki,
amivel megrajzoljuk a bunda csigavonalait. A bundát a bari feje mögött érdemes
elkezdeni, majd fokozatosan haladni a hát vonalán. A cukormáz száradása után
csomagoljuk celofánba a barit, sokáig eláll így! A barik tovább dekorálhatjuk kis marcipán virágokkal, vagy fűvel is. :)
Kellemes ünnepeket, ildiKOKKI
Kellemes ünnepeket! |
Most fedeztem fel ezeket a cuki barikákat. Nagyon kreatí vagy, Ildikó! :)
ReplyDeleteKöszönöm szépen! :)
ReplyDelete