Wednesday, March 19, 2014

Narancskrémmel (orange curd) töltött dalmata bonbonok

Avagy a világ legegyszerűbb és legfinomabb bonbonjai…


A foltos bonbonok....

A narancskrémről, illetve annak elkészítéséről olvashattatok az előző posztban, vagyis itt. Már abban a bejegyzésben is említettem, hogy ez a szuperfincsi és nagyon egyszerűen elkészíthető kis krémecske bonbonba is tölthető, ami egyszerűen fenomenálisan finom lesz! J

Az étcsoki keserűsége nagyon jól harmonizál az intenzív narancs ízzel, ráadásul a bonbonokat én most egy kicsit ki is dekoráltam, olyan kis foltos dalmatásra… J Szerintem ez a finomság igazán megérdemli ezt az elegáns külsőt, amit szintén nem nagy ördöngösség elkészíteni. (Hasonló ízvilágú bonbont egyébként találtam Markánál is, de ott citromkém volt a töltelék.) Lássuk is a receptet! J

Hozzávalók: (20 db bonbonhoz.)
¼ adag narancskrém (Recept itt.)
20 dkg étcsoki (Nálam Fazer 70%-os.)
1%-nyi porított kakaóvaj
5-6 kocka (30-40 g) jó minőségű fehér csokoládé (Nálam Fazer 30%-os kakaóvaj tartalmú.)
1 pár gumikesztyű (Aki nem tud venni, az használhat egy hajfestékes dobozból kimaradt és el nem használt kesztyűt  is.)
 
A dekoráció házi kandírozott narancshéj, erről recept itt.
A dalmata mintás bonbonhüvely:
A fehércsokit mikróban megolvasztjuk, majd temperáljuk. A polikarbonát forma mélyedéseit egy puha ronggyal áttöröljük, majd felhúzzuk a gumikesztyűt és az egyik ujjunkkal befestegetjük a forma mélyedéseit, csak amolyan tessék-lássék módon. (A minta akkor a legszebb, ha csak egy kevés csokit rakunk egy-egy üregbe és azt kenjük szét rusztikusan.) A formát pár percre hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni a fehér csokit, majd kezdhetjük is temperálni az étcsokit. A temperált csokival töltsük tele a formát és ütögessük néhányszor a konyhapulthoz, hogy a felesleges légbuborékok eltávozzanak, majd öntsük ki az étcsokit és csokispaklival húzzuk le a felesleget. A formát tegyük 20 percre hűtőszekrénybe, hogy az étcsoki megszilárdulhasson.
A narancskrémet kevergessük át és töltsük a kicsokizott forma mélyedéseibe, hagyva helyet a bonbon lezárásához. A formát már csak annyi időre tegyük ismét hűtőbe, amíg a maradék étcsokit megolvasztjuk és lezárjuk vele a bonbonokat, majd pár percre dobjuk be a hűtőbe és várjunk türelmesen, hogy végre kifordíthassuk a kész bonbonokat!

Vélemény a bonbonokról:
Szerintem az eddigi egyik legdekoratívabb és egyik legfincsibb bonbonok, amiket eddig ettem, arról nem is beszélve, hogy szuper könnyű elkészítni! :)


Szép napot,  ildiKOKKI

Fincsi narancsos töltelék...

No comments:

Post a Comment