Monday, May 11, 2015

Étcsokoládéba mártott kandírozott narancshéj

Avagy mit készítsünk megmaradt narancshéjból?


Csoki és narancs...

Az utóbbi időben minden nap megiszunk a Párommal egy-egy nagy pohár frissen facsart narancslevet, így kb. napi 3 narancs héját dobtuk ki a szemétbe. Ezt a pocsékolást nem tudtam elnézi, így elsőként egy alapos sikálás után zöldséghámozóval szépen meghámoztam a narancsokat, majd utána készítettük a szokásos délutáni narancslevünket. Az értékes narancshéjat pedig kandíroztam, majd kimártottam csokival és már kész is volt a frissítő ízű és szerintem nagyon elegáns desszert.

A kandírozás pontos menetről a „Kandírozott narancshéj” c. bejegyzésem alatt olvashattok, ami Karácsony táján külön jól jön. J

Hozzávalók:
kandírozott narancshéj csíkok (kb. 2 narancsból)
10 dkg étcsokoládé (Nálam 70%-os Fazer.)
+ kb. 1 g kakaóvaj (elhagyható)



Elkészítés:
Első lépésben a kandírozott narancshéjat készítjük el. A kész narancs csíkokat egy sütőpapírra kiterítjük és kb. 8-10 órát hagyunk száradni, vagy éppen csak annyi ideig, hogy a külseje már ne legyen ragacsos, de még ne törjön. (A narancs csíkokat teljesen ki is száríthatjuk, majd daráljuk le és így tegyük el a fagyasztóba. Akár egy csapott teáskanál is megbolondít bármilyen kekszet, vagy süteményt.)
Az étcsokit temperáljuk, majd kimártjuk a narancs csíkokat, amit sütőpapírra sorakoztatva hagyunk teljesen megszilárdulni.

Tipp:
A nagyon hosszú csíkok hajlamosak meggörbülni és talán a méretük miatt kicsit nehezebb is kimártani, így 4-5 cm-nél hosszabb csíkokat ne készítsünk. A kandírozástól pedig senki ne féljen, mert szuper egyszerű és sokkal olcsóbb, mint boltból venni!


Szép napot, ildiKOKKI

Egyszerű és nagyon elegáns!


No comments:

Post a Comment