Wednesday, August 13, 2014

„Sport szelet” süti

Ami nem is süti, hanem „hüti”!


A "hüti"!

Mint tudjátok idén szerencsémre egész sokáig Magyarországon időztem nyáron, így a Tesómmal ezernyi dolgot tudtunk csinálni közösen, ami szuper jóóóó volt! J Leggyakrabban azonban a konyhában kötöttünk ki, s ha nekem épp nem volt kedvem sütni, akkor Ági ezernyi fondorlatos trükkel csak meggyőzött, hogy miért is lesz nekem az jó, ha sütni fogunk…. Voltak azonban olyan pillanatok, amikor nem adtam be a derekam, ekkor jött azonban a megvilágosodás Ágitól: sütés nélkül is lehet sütit csinálni, csak az nem süti lesz hanem „hüti”! J (Ezen még most is nevetek!!!)

Mint tudjátok, én sem a sütés nélküli édességek, sem a muffinok szerelmese nem vagyok, idény nyáron azonban ezekből is jócskán kijutott és egyiket sem bántam meg, mert annyira szuper fincsi volt, gyorsan elkészíthető és egyszerűen fenomenális! Csak összekevered ezt és azt, vársz egy kicsit és már lehet is falni a sok finomságot! J A nyári pihenések közepette kiváló, így azt hiszem ezentúl és is „hüti” párti leszek! J

"Sport szelet."
Hozzávalók*: (20 x 18 cm tepsihez)
25 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2-3 ek kakaópor
5 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat
1 kis ü. rum aroma (ízlés szerint)
1 kis ü. meggybefőtt (lecsepegtetve)
kb. 1 dl tej
5-6 dkg étcsokoládé + 1 ek olaj
pár szem aszalt meggy (díszítéshez)
* Megjegyzés: Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert az is nagyon hamar el fog fogyni! J

Sok keksszel...

Így készül a „hüti”:
A háztartási kekszet ledaráljuk, vagy egy lezárt zacsiba tesszük, majd sodrófával jól összetörjük. A kekszhez adjuk a porcukrot és kakaóport, majd erre öntjük az olvasztott vajat, a vanília kivonatot és a rum aromát. A kekszes alapot ezután összedolgozzuk annyi tejjel, amennyit felvesz, majd hozzádolgozzuk a kissé feldarabolt és előzőleg jól lecsepegtetett meggybefőttet is. Végül az egész masszát egy folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd a tetejére simítjuk az étolajjal összeolvasztott étcsokival és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni a „hütit”.

Tipp:
A kekszes alapot tovább gazdagíthatjuk 1-2 marék apróra vágott dióval, vagy rumba áztatott aszalt meggyel, esetleg durvára vágott étcsoki darabokkal is! A kekszes alapból ne spóroljunk a rum aromával, attól lesz igazán zamatos! J


Szép nyarat mindenkinek,  ildiKOKKI

Aszalt meggyel még finomabb!  J

No comments:

Post a Comment