Sunday, December 29, 2013

Szilveszteri ötletek

Néhány sós finomság receptje, amit elkészíthetünk a szilveszteri házibuliba…



Sós finomságok...

A szilveszteri házibulik elengedhetetlen kellékei a sós finomságok, szendvicsek és az egyéb olyan fogások, amit könnyűszerrel befalhatunk a beszélgetések, vagy iszogatás alatt. Éppen ezért igyekeztem nektek összegyűjteni azokat a recepteket az oldalról, amik házibuli-kompatibilisen és szóba jöhetnek, mint elkészíthető finomságok! J Lássuk is őket!

Zöldséges pite.

A személyes kedvencem a zöldséges pite, amiben egy halom friss zöldség csücsül egy finom tejfölös mártásban sós pitetésztán. Nálunk ez nagyon népszerű, sokszor készítem baráti összejövetelekre, vagy csak úgy egy gyors uzsonnára is!

Grissini zöldfőszeres mártogatóssal.

Sörkorcsolyának kiválóan alkalmas ez a lenmagos grissini, amihez a zöldfűszeres mártogatóst is elkészíthetjük! Nagy előnye, hogy sokáig friss marad, azonban mégis ropogós és fűszeres!

Malackák.

Egy igazi szilveszteri finomság ez a röfi alakú tejfölös pogácsa, amit akár gyerek-szilveszterre, vagy barátainknak is elkészíthetünk! A pogácsa sokáig friss marad, sőt a sütés utáni másnapra tovább puhul, így már 30-án megsüthetjük! J

Mákos rudacskák.

Szintén nagy kedvenc nálunk ez a mákos-szezámmagos rúd, ami egyszerre omlós, de mégis ropogós, továbbá az egész mákszemektől nagyon finom íze van, így a vendégeknél biztos siker lesz!

Buliszendvicsek.

Annak, aki nem szeretne komolyabb fogással készülni a házibuliba, készítse el ezeket a mini buliszendvicseket, hogy mégis legyen valami tartalmasabb fogás is az asztalon! A zsemléket jóval a buli előtt is elkészíthetjük, hiszen jól bírják a fagyasztást!

Spenótos-fetás kiflik.

A kelt-tészta szerelmeseinek ajánlom ezeket a spenótos-fetás kifliket, amit a vegetáriánus vendégeinknek is kínálhatunk! A fagyasztást a kiflik is jól bírják, így a buli után megmaradt kifliket nem kell kidobni, csak fagyasszuk le és ha megéhezünk akármikor kiolvaszthatjuk őket!

Jó bulizást,  ildiKOKKI 


Minden kedves Olvasónak

sikerekben és örömökben gazdag 

új esztendőt kívánok!

6 comments:

  1. Fantasztikus felhozatal! Malac fejet biztosan gyártok én is. :))) BUÉK Nektek!

    ReplyDelete
  2. Mindegyik olyan csábító, hogy hirtelenjében nem is tudnék választani. Talán szép sorjában ...

    Ildikó, békés, boldog új évet, sok jó receptet jövőre is! BUÉK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reméljük így lesz és hozok még sok receptet! :) Már fogadalmam is van, hogy milyen sütiből lesz több!
      BUÉK Nektek is, találkozunk 2014-ben is+

      Delete
  3. Kedves Ildikó, nagyon boldog új esztendőt kívánok! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedves Hankka! nagyon boldog új esztendőt kívánok és is Neked és kedves Családodnak! :) Üdv

      Delete