Tuesday, November 19, 2013

Marcipán krumplik

Avagy hogyan készíthetünk gyorsan egy szép gasztroajándékot karácsonyra?



Egyszerű és finom: marcipán krumplik!

Ígéretemhez híven megkezdjük a karácsonyi készülődést, így mostantól karácsonyig igyekszem megannyi karácsonyi receptet, dekorációs ötletet és gyorsan, de főként egyszerűen elkészíthető gasztroajándék ötleteket hozni nektek! Lassan november vége van, így már csak alig 5 hét van az ünnepekig… Mindez számomra azt jelenti, hogy ideje ráhangolódni az ünnepekre!

Persze én sem arra gondolok, hogy mostantól fogva 5 héten át MINDEN nap sütni fog… De azért el lehet kezdeni gondolkozni, hogy mi kelül az asztalra és legfőképp elkezdhetünk álmodozni, hogy milyen kis aprósággal ajándékozzuk meg a szeretteinket!

Nos, azért töredelmesen bevallom, nekem egy olyan hátsó szándékom is van, hogy végre behozzam a lemaradásom a blogon és a sok elmaradt receptet feltegyem ide. Így igyekszem a sok elkészült bonbont, édességet és téli sütit egy szép csokorba rendezni, hátha Ti is találtok legalább 1 hasznos ötletet karácsonyra! Lássunk is hozzá egy egyszerű, de nagyszerű recepttel!

Hozzávalók: 15-20 db golyóbishoz
15 dkg marcipán (A házi marcipán receptemet itt találjátok!)
1-2 ek jó minőségű kakaópor
Eszközök:
1-2 ek porcukor a marcipán átgyúrásához
kis szita
bonbonkapszlik

Pár szó a marcipánról:
A marcipánt talán otthon a legolcsóbb elkészíteni, ráadásul ebben az esetben biztosak is lehetünk benne, hogy valóban mandula van abban a marcipánban, nem pedig barackmag, vagy csak rengeteg porcukor. A házi marcipán receptjét megtaláljátok az oldalon, mégpedig itt! Ezek a golyóbisok is a házi marcipánomból vannak, szóval attól nem kell tartani, hogy nem olyan, mint az igazi! J
Abban az esetben, ha nincs kedvetek otthon a készítéssel bíbelődni, legolcsóbban jó minőségű marcipánt nagyobb cukrászdákból tudtok beszerezni. Már sok helyen adnak kimérve akár 5-10 dkg-ot is, így érdemes rákérdezni a kedvenc cukrászdátokban, hogy kapható-e!
 
A nyáron készült házi marcipánom! (Recept itt!)


A krumplik elkészítése:
A marcipánunkat átgyúrjuk porcukros felületen, majd egy „kukacot” formálunk belőle. Végül 10-15 egyenlő részre osztjuk, amikből gombócot formálunk.
 
Azonos méretű golyókat formázunk....

Végül ezeket a gombócokat megforgatjuk kakaóporban, majd egy szita segítségével a felesleges kakaóport eltávolítjuk a krumplik felületéről. A krumplikat bonbon kapszlikba tesszük, majd csomagolhatjuk is egy újabb gasztroajándékak! J
 
A felesleges kakaót szitáljuk le a golyóbisokról!


Kellemes készülődést kívánok,   ildiKOKKI

A friss krumplikat jobb eldugni, nehogy lábuk kéljen!

4 comments:

  1. Egyszerű és nagyszerű! Imádom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is imádnám, ha a Párom nem enné meg előlem mindig! :)

      Delete
  2. Imádom! Szívesen elkészítem karácsonyra - magamnak :)

    ReplyDelete