tag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post6218327183602160014..comments2024-01-12T10:33:00.452+02:00Comments on ildi KOKKI : Marcipán házilagAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-80574157675252789822017-04-02T23:32:42.547+03:002017-04-02T23:32:42.547+03:00Szuper ez a marcipán recept, én porrá őrölt eritri...Szuper ez a marcipán recept, én porrá őrölt eritrittel és zsírtalanított mandula liszttel készítettem, így a végén 1 evőkanál szőlőmag olajat adtam hozzá. Állagra tökéletes lett, nagyon jól tudtam nyújtani! Köszönöm a receptet! 😀bambika88https://www.blogger.com/profile/05167058925917453716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-37710090859420197792017-03-19T14:49:04.878+02:002017-03-19T14:49:04.878+02:00Ildi, csuda jo lett a marcipan, a piros szinezes i...Ildi, csuda jo lett a marcipan, a piros szinezes is jol ment. Egy szogletes tortat boritottam vele, elsore sikerult. Jol fogy! Orok hala! Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/09645427039081472470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-70400229227212342112015-08-19T15:10:08.991+03:002015-08-19T15:10:08.991+03:00Szia! Csak szeretném megosztani a tapasztalataimat...Szia! Csak szeretném megosztani a tapasztalataimat...ha már viszek tőled receptet...:-)<br />Harmadik próbálkozásra sikerült ehető (finom), nyújtható marcipánt csinálnom...:-) Annyi módosítás kellett a te recepteden, hogy 20 dkg mandulához 120 ml víz kell! De végül sikerült, és innentől kicsit belemélyedek jobban a marcipán készítésbe. Köszönöm szépen a receptet, és a segítséget is!!!!SzilviAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-66370949350480029142015-08-02T23:47:55.096+03:002015-08-02T23:47:55.096+03:00Szia! Köszönöm a gyors választ...:-)
Képet most ne...Szia! Köszönöm a gyors választ...:-)<br />Képet most nem tudok küldeni, de sok értelmét amúgy sem látom. 3 kicsi gombóccá nyomkodtam össze a masszát, nagyon kemény és törik, a hűtőben van, mert elnassolni tökéletes...:-) Amúgy a képeid alapján minden stimmelt, az enyém is így nézett ki, csak a folyadékot tartom kevésnek...íz érzetre is száraz, mintha valami nedves-zsíros anyag hiányozna belőle, ami összetartja...nem próbáltam meg plussz vizet hozzátenni, lehet hogy az önmagában elég lenne??? Arra gondoltam, következő kanyarban megpróbálom dupla, vagy tripla adag sziruppal,..Az olajos dolgot viszont nem értem...milyen olaj? A mandulában ami van?Amúgy a mandulát blansíroztam, majd 3 napot száradt az asztalon...hamarosan újra próbálom....de most blansírozottat veszek, gyorsabb...:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-19962879486773201472015-08-02T21:09:24.342+03:002015-08-02T21:09:24.342+03:00Szia Szilvi! Elsőként azt szeretném megkérdezni, h...Szia Szilvi! Elsőként azt szeretném megkérdezni, hogy amikor gombóc lesz, akkor szerinted azért áll össze, mert kevés benn a folyadék-megítélésed szerint-, vagy az olaj is kicsapódott belőle? Egy kis plusz vizet megpróbáltál hozzákeverni?<br />Egy képet esetleg még küldenél a facebook oldalamra és akkor az alapján többet tudok mondani, de velem még ilyen nem fordult elő. Elképzelhető, hogy itt a mandula nem megfelelő minőségű, vagy az olaj hirtelen kicsapódott az anyagból, mert ekkor szokott morzsalékos lenni, de így látatlanba elég nehéz....Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-58007121841461046802015-08-02T15:37:31.624+03:002015-08-02T15:37:31.624+03:00Kedves Ildikó!
Először is gratulálok az itt bemuta...Kedves Ildikó!<br />Először is gratulálok az itt bemutatott csodákhoz! :-)<br />Nagyon megörültem a marcipánodnak, mert elég sokat tortázok, és végre szeretném lecserélni a cukormasszát valami ehetőre...:-) És nem melleseleg egészségesebbre...:-)<br />Azonban az első kanyarba belebuktam. Szó szerint követtem a receptedet...vártam hogy kissé lehűljön a szirup, majd mikor beleöntöttem a mandulába, összeugrott egy kis gombóccá. Gondoltam vesztenivalóm nincs, csináltam még egyet, és azt azonnal, még folyósan forrón hozzáöntöttem, az már kicsit jobb volt, de még így is rettenetesen száraz, morzsás, nem akar összeállni. Tudnál nekem tanácsot adni...? Ízre nagyon finom, de hát ebből sosem lesz "burkolat"...:-(<br />Köszönettel: Szeléné SzilviAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-37468295907298018182015-04-19T13:52:26.298+03:002015-04-19T13:52:26.298+03:00Szia Maja! Az itt megadott mennyiségből kb. fél kg...Szia Maja! Az itt megadott mennyiségből kb. fél kg marcipán lesz, beleszámítva azt is, hogy van amikor még jócskán lehet akár 80-10 dkg porcukrot is belegyúrni egy adag marcipánba. Én azt mondanám, hogy ez a mennyiség egy kicsi torta (15-16 cm átmérő, 10 szelet) burkolására elég. Úgy számolj, hogy pl. ennél eggyel nagyobb torta (18-20 cm-es és 12 szelet) burkolásához már 60-70 dekát ki kell nyújtani, igaz abból marad is vissza. Egy nagy 23-25 cm átmérőjű tortára én legalább 80 dkg-t nyújtok ki, igaz ugye abból is 20 dkg visszamarad, de ki kell nyújtani annyit, mert azt szépen rá kell símogatni az oldalára, és nem lehet nagyon vékony marcipán, mert az szakad, hullámos lesz a széle, felpuposodik. A maradék/ leeső marcipánt viszont lehet a további díszítésre használni. Üdv, Ildi (Ui: Köszi a dícséretet!)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-14639112023898994392015-04-18T23:35:43.960+03:002015-04-18T23:35:43.960+03:00Kedves Ildi! A leírásban megadott mennyiségből kés...Kedves Ildi! A leírásban megadott mennyiségből készült massza mekkora torta bevonására elég? Téglalap alakú tortát készítenék. Köszönöm a válaszod! Gratulálok, nagyon klassz az oldalad! MajaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-4468512462939276252015-02-16T19:47:39.696+02:002015-02-16T19:47:39.696+02:00Köszönöm a válaszod!!! Ha ezt használod tortára, a...Köszönöm a válaszod!!! Ha ezt használod tortára, akkor én is így fogom megpróbálni. A leírás tökéletes, hasznos! Viszont ez a projekt még várat magára, mert épp ma dobtam ki az aprítómat, tönkrement (darálóm meg nincs). :-( <br />Még egyszer köszönöm a gyors segítséget! :-)<br />TímeaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-6556074033824220792015-02-16T19:15:47.422+02:002015-02-16T19:15:47.422+02:00Szia Timi! Én a torta bevonásához is ezt a marcipá...Szia Timi! Én a torta bevonásához is ezt a marcipánt használom. Szerintem a vizet csak akkor növeld a marcipánban, ha annak össztömege is nő, vagyis ha a mandulát cukorra cseréled, szerintem akkor nem kell számottevően nővelni a víz mennyiségét. (De azért készítsd be egy kis tálba vizet és egy-egy evőkanállal adhatsz a marcipánhoz, ha szükségesnek érzed.) Üdv, IldiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-73898815379142418982015-02-16T18:40:35.402+02:002015-02-16T18:40:35.402+02:00Kedves Ildi! Tortabevonáshoz az 1:3 arányú masszát...Kedves Ildi! Tortabevonáshoz az 1:3 arányú masszát ajánlják. Ha a cukor mennyiségét növelem, akkor vajon vízből is több kell? Te milyen arányokkal csinálnád?<br />Köszönöm a válaszod előre is!<br />TímeaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-83071526852080448072013-12-20T21:11:04.167+02:002013-12-20T21:11:04.167+02:00Dejóóóóó vagy, küldj egy képet! egyébként multkor ...Dejóóóóó vagy, küldj egy képet! egyébként multkor énis jócskán tettem a marcipánba aromát, mert beteg lettem és nem éreztem az ízeket! :) Egyébként most olvastam egy diabateszes fórumon, hogy a xylit és az azzal készült termékek nem is olyan jók a cukorbetegeknek, mert grammra vetítve sok benne a CH és az is nagy teher egy inzulinosnak. Ebből szerinted mennyi igaz?! Olvastam még ezt a kókuszcukrot is, de állítólag az is hasonlóan nagyon emeli a vércukor szintet. Véleményed???Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-50060406630404732082013-12-20T19:35:24.701+02:002013-12-20T19:35:24.701+02:00Ééééééééééssssss...Kész a házi xilites marcipános ...Ééééééééééssssss...Kész a házi xilites marcipános szaloncukor! Isteni! A kislányom (diabéteszes) imádja! Kettesével tolja befelé!<br /><br />Kösziiiiiiiiii!<br />ui.: Nekem a 3x-os mennyiségbe belement 6 mk Lidl-ös, színezetlen aroma és még mehetett volna (imádom a tolakodó marcipánízt) ! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17012363721249160645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-50190389308597264712013-06-05T15:24:54.694+03:002013-06-05T15:24:54.694+03:00Tényleg nagyon könnyű volt, sosem hittem volna!Tényleg nagyon könnyű volt, sosem hittem volna!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-32760033745544626152013-06-04T18:23:24.392+03:002013-06-04T18:23:24.392+03:00Nagyon tetszik és irtó könnyű az elkészítése, megj...Nagyon tetszik és irtó könnyű az elkészítése, megjegyzem! :)Barbi konyhájahttps://www.blogger.com/profile/14333899558199361703noreply@blogger.com