tag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post1334189207848026418..comments2024-01-12T10:33:00.452+02:00Comments on ildi KOKKI : Tiramisu tortaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-51406351067262161652016-02-10T10:25:06.895+02:002016-02-10T10:25:06.895+02:00Tegnap elkészítettem ezt a tortát - isteni lett sz...Tegnap elkészítettem ezt a tortát - isteni lett szerintem. A piskóta nagyon szép, jó állagú, finom. A krém kevés lett, hiába tettem félre a harmadát - valószínűleg az én piskótáim hosszabbak voltak, kb 3-4 centi kellett volna kitöltenem. A krém (zselatin nélkül) túl folyékony volt, talán azzal kellett volna kezdeni a folyamatot, hogy legyen ideje jól lehűlni - mert a tortában, ami 6 órát állt hidegen, már tökéletes volt: krémes, de volt tartása. Aztán kevertem még egy adag krémet, zselatinnal.. az állagot még gyakorolnom kell, mert a minta hagy még kívánnivalót maga után, de majd ha annyit gyakorolok, mint te, remélem, nekem is menni fog :-) Kösziköszi!Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/09645427039081472470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-18817757272707318952014-12-11T22:04:28.194+02:002014-12-11T22:04:28.194+02:00Odahaza én is toással csináltam, de itt így egysze...Odahaza én is toással csináltam, de itt így egyszerűbb. Egyébként a sima tiramisut én is sima tálba teszem, de most a torta külön kérés volt, így ez ebben a formában készült. <br />Ami a piskótát illeti, sokan nem tesznek bele sütőport, de én úgy vagyok, hogy ártani nem árt és ha csak ezen múlik, akkor inkább legyen csak benne! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08296838450296092084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-3897250166018783182014-11-16T22:00:09.701+02:002014-11-16T22:00:09.701+02:00Nagyon szép tortát készítettél! Tetszik! :)Nagyon szép tortát készítettél! Tetszik! :)Csigabigehttps://www.blogger.com/profile/18292664498615006017noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3952108961222116297.post-31462424421368574422014-11-16T12:56:23.043+02:002014-11-16T12:56:23.043+02:00Érdekes és újszerű a piskótából készitett torta. A...Érdekes és újszerű a piskótából készitett torta. Azon vita van, hogy a piskótába kell-e sütőpor vagy sem. A végeredmény nagyon szép. Én egy jénai tálba soktam tenni -mivel az a legmagasabb- és nem olyan szép, mintha egy szép tálra tenném. Az is igaz, hogy olyan hamar elfogy, hogy a tálat nem is nézik. Ez a tiramisú talán azért jó, mert tojás nélkül készül. Habár én a tyúkoktól kapok tojásokat és azzal szoktam csinálni. (nekem nincsenek tyúkjaim, de ismerőseimnek igen) lomaquilthttps://www.blogger.com/profile/06524255125483408107noreply@blogger.com